3 tipy na svadobný tanec aj pre netanečníkov

Svadba patrí medzi najkrajších pár hodín nášho života a predsa v nej je pár nie tak obľúbených minút. Zatancovať si prvý krát s rukou v ruke so svojim životným partnerom je nádherné, ale pre netanečníkov či veľkých hanblivcov sú tieto chvíle nekonečné. A nie je to preto, že by po tom túžili. Viete čím zabezpečíte, že vás nebude tento okamih tak desiť? Tvrdým tréningom, pretože ten robí majstra!

 

Nacvičená choreografia či unášanie sa piesňou?

 

Svadobný tanec novomanželského páru je tradícia na každej zo svadieb a je odrazovým mostíkom pre večernú zábavu. Zvyk sa pravdepodobne začal písať do histórie v Anglicku, kde kráľovná tradične zahajuje bál tancom so svojim manželom a až potom sa postupne pripájajú hostia. Rokmi sa stal tento okamih hlavným bodom všetkých svadieb, pretože uvedie mladý pár do osláv a zároveň spoločne prežijú krásny umelecký zážitok.

 

V minulosti bolo celkom bežné, keď si dal pár zahrať svoju obľúbenú pieseň, zdvihol sa zo stoličiek a odtancoval v náručí svoj prvý tanec obkolesený svadobčanmi. Dnes sa situácia mení, prichádzajú nové trendy a s nimi aj nacvičená profesionálna choreografia novomanželským párom. Výber je samozrejme na vás, no ak chcete svadobčanov prekvapiť a zároveň sa počas svadobných príprav čo-to zabaviť, choreografiu odporúčame všetkými desiatimi.

 

Nech sa už rozhodnete akokoľvek, ponúkame vám tieto tri tipy, vďaka ktorým bude váš svadobný tanec nezabudnuteľnou chvíľou!

 

1. Tréning robí majstra

 

Každý z nás má svoje silné aj slabé stránky, preto si určite nemusíte strkať hlavu do piesku, ak vám nebol do vienka nadelený cit pre ladné pohyby. Keď však nepodceníte prípravu, svadobný tanec sa razom zmení na krásnu spomienku. Existuje rovno niekoľko tipov ako sa naučiť pár základných krokov alebo rovno celú tanečnú zostavu.

 

Najväčšou istotou je určite návšteva tanečnej školy a zarezervovanie tanečného kurzu. Profesionáli poznajú vaše limity a dokážu ich nielen rešpektovať, ale na druhej strane aj posúvať ďalej. Zveriť sa im do rúk znamená skutočne sa naučiť pohybom. Ukážu vám kroky základných druhov tancov, poukážu na detaily, vďaka ktorým je tanec umením, a ktoré si bežný smrteľník len tak nevšimne. Pomôžu vám vychytať všetky muchy a vy aj keď sa rozhodnete, že do nacvičenej choreografie nepôjdete a radšej sa necháte unášať tónmi piesne, vaše kroky budú navzájom ladiť a nebudete si šliapať po topánkach.

 

 

Ďalším tipom je nájdete tanečníka, ktorý pre vás pripraví tanečnú choreografiu a natrénuje ju s vami. Odborníkovi bude stačiť pieseň a presne ju nasadí do vášho štýlu. Pripraví také kroky, ktoré vás neodrovnajú a zároveň bude váš svadobný tanec nezabudnuteľný. Zrazu sa aj ľahké krútenie okolo seba bude zdať tak umelecké, keď bude doplnené niekoľkými jednoduchými a efektnými zdvíhačkami. Nebojte sa toho! Výsledok stojí za to!

 

Ak si veríte a máte dostatok odvahy, môžete sa naučiť tanečné kroky či rovno celú choreografiu priamo z videí na Youtube. Len jednoducho naklikajte názov svojej obľúbenej piesne, pridajte výraz „dance“ a vyberte si zostavu, ktorá vás najviac chytí za srdce. O večerný program na najbližší mesiac budete mať zaručenej postarané!

 

2. Romantická klasika či hriešny tanec?

 

Svadobný tanec bude určite stáť za to, aj keď bude len klasickým valčíkom či waltzom na pokojný a romantický slaďák. Ak však chcete poriadny zážitok a radi skúšate niečo nové, nahraďte ho salsou, cha-chou alebo divokým tangom. Pokojne sa inšpirujte hriešnym tancom a roztočte to ako praví parketoví levi.

 

3. Vyberte si pieseň, ktorá vás oboch roztancuje

 

A samozrejme, keď ste si už vybrali svoj svadobný štýl a rozhodli sa komu zveríte svoje tanečné prípravy do rúk, je na rade výber hudby. Snáď na prvú každému napadne, nech je to pieseň práve onoho zamilovaného páru, však každý má tú svoju. No, existujú páry, ktorých pesnička má od romantiky na míle ďaleko a tancovať na niečo z repertoáru ACDC či Horkýže Slíže asi nie je dvakrát šťastný nápad.
 

 

Nájdite spoločnú cestu a vyberte si niečo, čo vám bude blízke obom. Ak neviete ako na to, opäť začnite písať do Youtube vyhľadávača a vyberte si jednu z vopred pripravených albumov. Môžete si vybrať aj svadobnú choreografiu, ktorá vám padne do oka a na základe nej vybrať aj pieseň. Ak vám však záleží na piesni samotnej, skúste si vybrať podľa textu, ktorý bude za vás vyznávať lásku tomu druhému alebo takú, ktorá bude slovami hovoriť príbeh vás dvoch. Verte, že bude mať pieseň odvtedy magickú moc.

 

Už máte aspoň malú predstavu ako bude váš svadobný tanec vyzerať? Tak poďte do toho! Hoďte sa do teplákov a požiadajte svoju polovičku o ruku druhý krát, tentokrát pri tanci! Držíme vám palce.