Aká je úloha starejšieho? Kde ho zohnať a koľko zaň zaplatíte?

Svadba patrí k tým najkrajším udalostiam, ktoré môžete počas života zažiť. Popri neveste a ženíchovi prináša svadobný deň aj ďalšie dôležité role, bez ktorých by svadba nebola tou pravou svadbou. Od rodičov snúbencov, cez družičky až po starejšieho. Svadobné prípravy a samotný svadobný deň môžu byť občas pomerne stresujúce a náročné. Nie, nechceme vás samozrejme od svadby odradiť, práve naopak. V prípade, že máte pocit, že je toho pred svadbou na vás akosi priveľa, skúste si nájsť starejšieho.  

 

Kto je starejší a na čo ho potrebujete?

 

Väčšinou ide o chlapa, ktorý usmerňuje celý chod svadby a svadobnej hostiny. Je po blízku snúbencov, radí im čo majú robiť a kam sa postaviť. Síce na svadbe nie je nevyhnutný, no určite jej dodá tú správnu atmosféru. Chcete predsa, aby ste si svoj veľký deň D užili nielen vy, ale aj vaša rodina a priatelia. Počas hostiny sa postará o zabávu svadobčanov organizovaním rôznych hier a podobne.

 

 

Kde starejšieho zohnať?

 

Dnes už nie je problém zohnať si na svadbu profesionálneho starejšieho, ktorý presne vie, ako docieliť nezabudnuteľný svadobný deň. Ideálne je, ak si ho nájdete už niekoľko týždňov pred svadbou. Spoločne sa dohodnete na tom, ako by ste chceli, aby vaša svadba prebiehala. Rovnako vám poradí, pretože má bohaté skúsenosti, napríklad s tým, kedy je dobré odísť z domu, aby ste prišli na miesto obradu včas, či kedy je ideálna chvíľa na prvý spoločný tanec. Koľko taký starejší stojí? Sumy sa môžu líšiť, je len na vás, koho si vyberiete. Myslite však na to, že vysoká suma nemusí hneď znamenať kvalitu, tak je lepšie stretnúť sa s ním osobne a vybrať si až po tom. Svadba je pomerne nákladná záležitosť, ak teda nechcete míňať peniaze ešte aj na starejšieho, pouvažujte či nemáte náhodou v rodine alebo blízkom okolí rodeného zabávača. Určite sa rád zhostí tejto dôležitej úlohy. Ak máte pocit, že si viete svoju svadbu predstaviť bez tejto osoby a mať ju skôr v modernejšom duchu, skúste siahnuť po DJ-ovi, ktorý sa postará o moderovanie a o zábavu až do rána.

 

 

Starejší by mal spríjemňovať svadobné chvíle, no určite by nemal byť vulgárny, nemal by nikoho svojím prejavom a rečami urážať a jeho humor by mal byť nenútený. Aj keď býva alkohol často súčasťou svadieb, on by sa mu mal oblúkom vyhnúť. Vyberte si preto skutočne uvážlivo, obzvlášť v prípade, ak touto úlohou počastujete svojho strýka Joža z druhého kolena, ktorý zbožňuje alkoholické maratóny.