Ako pripraviť najlepšiu rozlúčku so slobodou?

Keď v mužskej spoločnosti zaznejú slová “požiadal som ju o ruku”, stačí si vymeniť pohľady a každý z členov partie vie, čo sa bude diať. A každá žena to vie tiež. V prípade dámskej spoločnosti to také jednoznačné nie je. Predsa len, najlepšie kamarátky vedia, čo chcú a väčšinou sú na jednej vlne, ale na rozlúčkach sa veľakrát ocitnú aj rodinné príslušníčky, kolegyne a program už nemusí každému vyhovovať. Ako pripraviť rozlúčku so slobodou, ktorá bude nezabudnuteľným zážitkom a nie trpkým fiaskom?

 

Kto je za toto celé zodpovedný?

 

Vo väčšine prípadov je organizačný tím rozlúčky so slobodou jasný a nenesie ju na pleciach jeden človek. S iniciatívou však začína prevažne svedok, prípadne hlavná družička. Ak ste touto osobou vy, netrápte sa s tým sama. Zmobilizujte celú bandu dievčat a rozdeľte si práce. Každá z vás sa tak môže naplno venovať svojej časti a spoločne tak vytvoríte dokonalé dielo, ktoré nebude narýchlo pripravené na kolene.

 

Kto sa rozlúčky zúčastní?

 

Keď sa vydáva jedna z partie, automaticky sú pozvané všetky tie najbližšie priateľky. Nezabudnite sa však opýtať nevesty, koho by na rozlúčke chcela mať. Môžu to byť blízke kamarátky z práce, známe z detstva alebo sestry a sesternice. Váš zoznam hostí sa touto otázkou určite omnoho predĺži. Aj keby vás malo byť 20, určite sa radšej opýtajte. Predídete sklamaniu z očí nevesty a smútku zo strany nepozvaných.

 

 

Termín, ktorý nič nepokazí

 

Najčastejšie prebiehajú rozlúčky so slobodou v niektorý z posledných víkendov pred svadbou. Na presný dátum sa však opýtajte hlavne nevesty. Každá chce byť na svojej svadbe krásna a prehýrený víkend týždeň pred svadbou nemusí každej padnúť vhod. Ak niektoré z dievčat má významné plány na niektorý z dní, ktoré by pripadali do úvahy, urobte si zoznam víkendov, počas ktorých sa dokážete všetky prispôsobiť. Potom zoznam zašlite neveste, aby si vybrala najviac vyhovujúci termín.

 

Naším tipom je zorganizovať rozlúčku s aspoň jednou spoločnou nocou. Nevesta sa predsa chystá do manželstva, určite plánuje s budúcim manželom založenie rodiny a babské jazdy už nebudú len tak na programe. Tiež predídete tomu, že niekto si nebude môcť dať prípitok alebo sa bude ponáhľať domov kvôli skorému vstávaniu.

 

Program zostavený podľa priorít nevesty

 

Každej z vás nemusí vyhovovať večer v klube alebo naopak, pokojnejšia rozlúčka vo wellness, ak si rady uletíte. Majte však na pamäti, že kráľovnou bude nevesta, tá rozhoduje, čo sa bude diať. Nemusíte ju vôbec zaťažovať konkrétnymi bodmi večera, prekvapenie určite poteší. Opýtajte sa jej však minimálne na predstavy, čo by rada robila a čomu naopak hovorí rázne nie.

 

 

Keď budete mať od nevesty stanovisko, začnite formovať program. Noc určite strávite v bare, klube alebo na hotelovej izbe počas dlhých rozhovorov pri fľaši vína alebo šampanského. Skúste však predtým vymyslieť niečo originálne. Do úvahy pripadá koncert, adrenalínový zážitok, Escape room alebo v prípade jemnejším žien ochutnávka vína alebo wellness.

 

Zaujímavými rozlúčkami sú jednoznačne tie, ktoré prebiehajú v zahraničí. Nebojte sa vybrať na menšiu dovolenku alebo vycestovať na víkend do susedného štátu, kde na vás čakajú originálne zážitky. Vyberte sa na Balaton, uleťte si k moru alebo navštívte pražské múzeum, v ktoré je absolútna tma. Výber je na vás. Prehľadajte internet či Zľavomat a vyberte niečo, na čo ani jedna z vás už nikdy nezabudne. Odporúčame však voliť skupinové zážitky, ktoré vaše vzťahy stmelia.

 

Darček na pamiatku

 

Spomienky sú určite tým najkrajším darom, ale aj ten klasický, hmatateľný, nič nepokazí. Rozlúčkovým must have je určite šerpa s názvom Nevesta a k nej korunka či závoj. Ak chcete zahniezdiť, pripravte si tričká Team Bride alebo šerpy s podobným nápisom. V prípade darčeka je stávkou na istotu pekný šperk. Taká Pandora ponúka hneď niekoľko korálok určených presne na takúto príležitosť. Ak však nevesta na šperky nie je, zvoľte darček, ktorý ju chytí za srdce.

 

Dresscode, áno či nie?

 

Nevesta by mala žiariť nielen na svojej svadbe, ale aj na rozlúčke so slobodou. Častým spôsobom je nechať nevestu obliecť sa do bieleho a vy ostatné zvolíte čiernu. Pokojne si všsk môžete uletieť a pripraviť tematickú rozlúčku so špecifickými kostýmami.

 

 

Pozvánka pre nevestu je základ, ak plánujete prekvapenie

 

Najlepším spôsobom je pripraviť neveste prekvapenie. Myslite však na to, že nevesta nevie kde, kedy a čo sa bude diať. Pripravte jej balíček, do ktorého jej pribalíte okrem pozvánky s dátumom a časom aj zoznam vecí, ktoré si nemá zabudnúť zbaliť. Týka sa to obzvlášť tých rozlúčok, ktoré sa plánujú organizovať v zahraničí.

 

Aj spontánna rozlúčka so slobodou zostane určite navždy v pamäti. No vy sa týmito krokmi môžete podpísať pod tú najlepšiu. Zmobilizujte svoj tím a pustite sa do toho! Najdôležitejšie však je, aby ste si to užili a program plánovali zo srdca.