Ako sa pár dní pred svadbou nezblázniť?

 

Váš veľký deň sa blíži a do svadby ostávajú už len posledné dni. Vaše úsilie, vybavovanie a všetky vysnívané svadobné predstavy čoskoro vyjdú na výslnie. Hlavou sa vám ženie milión vecí, ktoré ešte potrebujete doladiť, na čo nezabudnúť, čo všetko musíte zariadiť, aby ste predišli prípadným nedorozumeniam a komplikáciám. Ako všetko zvládnuť s prehľadom a popritom sa nezblázniť? 

 

 

Nádych – výdych

 

Ak vám už svadobný deň klope na dvere a vy ste čoraz viac vystresovaní z toho, čo všetko sa vám už nepodarí, na čo ste zabudli, či prípadne čo už za taký krátky čas neporiešite, je na čase si uvedomiť, že potrebujete chvíľu oddychu. 

Najdôležitejšie je zachovať si pokoj. Nech je situácia akokoľvek náročná, najdôležitejší ste vy sami – budúci novomanželia. Preto si nájdite čas na odpočinok. Stres vám v žiadnom prípade nepomôže, ba naopak, zintenzívni všetok chaos a pridá na nervozite, hádkach či zmätku, ktorý môže bezpochyby nastať. Preto sa snažte konať s rozvahou a radosťou.

 

 

Prejdite si zoznam

 

V prípade, ak ste si pri plánovaní svadby zaviedli denník, notes či iný blok, kde si zapisujete všetky dôležité úlohy, prejdite si bod po bode všetko, čo v ňom máte zaznamenané.

Pomôcť vám môže systém vyškrtávania bodov, resp. úloh, ktoré máte už hotové a sú vyriešené. Tým pádom vám ubudne z povinností a pozornosť môžete zamerať na iné, v tomto momente, významnejšie úlohy. A naopak, zvýraznite si poznámky, ktoré ešte potrebujete doladiť, prípadne sa o danej záležitosti dohodnúť. 

 

 

Ak napríklad ešte nemáte dokončený presný zasadací poriadok, je na čase sadnúť si za stôl a definitívne sa dohodnúť, ako bude vyzerať. Venujte tomu priestor, neodkladajte si to na neskôr, lebo sa vám to začne kopiť a nahusťovať. Ak nemáte upresnený počet pozvaných hostí, keďže vám nedali sami vedieť (čo je ozaj neslušné a nevhodné), zbytočne sa nerozčuľujte sa. Premôžte samých seba a daným ľuďom zatelefonujte a spýtajte sa ich, či teda na vašu svadbu prídu alebo nie. Vysvetlite im, že vám to súri a je to pre vás neodkladné, keďže napríklad aj taký catering potrebuje vedieť presný počet hostí vopred. Následne si všetko zosumarizujte a venujte tomu čas, uľaví sa vám a ďalšia vec vám odpadne z hlavy. 

 

Overte si úlohy

 

V záverečnej fáze sa zamerajte na verifikáciu úloh, ktoré ste daným ľuďom zadali. Má osoba, ktorú ste poverili, pripravený príhovor? Má brat, sestra či družička prehľad o všetkých povinnostiach, o ktoré ste ich poprosili? Vie sa, kedy bude čepčenie a upovedomili ste o tom všetkých kompetentných (skupina, kameraman, fotograf)? 

Lepšie si je prejsť ešte raz všetky záležitosti a uistiť sa, že všetko je tak, ako má byť. Zbytočne sa nebudete trápiť, či daný človek na to nezabudne, či si pamätá, o čo ste ho poprosili, či pozná všetky okolnosti a prípadné detaily. 

 

 

Nezabudnite na maličkosti

 

Pár dní pred svadbou vás bude zrejme čakať skúška šiat. Vezmite si na ňu aj všetky doplnky a samozrejme topánky. Možno vám pri komplexnom zosúladení a pohľade bude niečo prekážať, prípadne chýbať, a tak máte priestor ísť si zaobstarať napríklad nové pohodlnejšie topánky či minimalistickejšie náušnice. 

 

 

Rovnako tak myslite na komfort a nepodceňujte vysoké, tesné či úzke topánky. Budete v nich tráviť dosť veľa času – nielen sedieť, ale najmä stáť a tancovať. Preto si ich vopred prípadne “rozchoďte“ a vyskúšajte si v nich tanečné kreácie. Opuchy, otlaky alebo tlačenie vie spôsobiť poriadne nepríjemnosti, ktorým sa bezpochyby chcete vyhnúť. Buďte preto obozretní a s určitosťou si zaobstarajte aj nižšiu, pohodlnejšiu verziu topánok na pokročilejší svadobný čas.

 


 

Doprajte si relax

 

Počas náročného a fyzicky aj psychicky vypätého obdobia, ktorým je práve plánovanie svadby, si nájdite čas na relax. Nech je to už čokoľvek, vyberte si, čo vám prospieva. Choďte na masáž tváre, nôh či celého tela. Nielen že si odpočiniete, ale vzpružíte svoje telo a opäť budete mať novú silu na ďalšie predsvadobné dni. Rovnako tak si zašportujte, prípadne navštívte kaderníčku či kozmetičku, pri ktorej pookrejete.

 

Neexperimentujte

 

Nech ste akokoľvek odhodlaní na zmenu, pred svadbou sa vyhýbajte kozmetickým prípravkom, ktoré nemáte odskúšané. Vyhnete sa tak možnej nevhodnej reakcii. Vhodné iste nie sú ani žiadne invazívnejšie kozmetické procedúry, pri ktorých sa pleť regeneruje. Úprimne, vašu pleť nedokážete odhadnúť natoľko, aby ste si mohli dovoliť riskovať. Pristupujte preto zodpovedne aj k soláriu, opaľovaniu či iným skrášleniam, ktoré vedieť spôsobiť množstvo chúlostivých situácií. 

 

Skúška nie je na škodu

 

Ako sme už spomínali, pred svadbou vám určite neodporúčame experimentovať a skúšať nové farby, strihy, ktoré ste doteraz nemali. Stavte radšej na overenú klasiku, ostaňte pri svojej overenej farbe. 

Ísť na skúšku líčenia alebo účesu je určite správne rozhodnutie, keďže vopred sa viete vyhnúť účesu, ktorý možno na internete vyzeral nesmierne vkusne, ale k vašim črtám tváre sa nehodí. Prípadne sa nebudete s daným účesom stotožňovať a cítiť komfortne, viete sa tak dohodnúť na inej alternatíve. 

Rovnako tak líčenie – ak máte predstavu, no možno sa nelíčite často a výrazne, stavte na istotu a vopred si vyskúšajte, ako budete s danou vizážou vyzerať. Len tak vopred zistíte, že vo váš veľký deň sa budete cítiť pohodlne, krásne a najmä spokojne. 

 

 

Použité zdroje:

https://niecomodre.sk/blog/tyzden-pred-svadbou-ako-sa-nezblaznit/