Ako si vybrať popolnočné šaty?

Vybrať si svadobné šaty je občas skutočne beh na dlhú trať. Toľko typov, odtieňov, štýlov až sa každej točí hlava z tohto nekonečného výberu. A teraz vám pripomenieme ešte jednu dôležitú vec. Nebudú to jediné šaty, ktoré si budete vyberať. Na rad prichádzajú popolnočné, ktoré vás zachránia od nekonečného trápenia sa v korzete. Na čo myslieť pri ich výbere?

 

Prvá a najzásadnejšia otázka: Potrebujete ich?

 

Začneme najskôr tým najjednoduchším. Ak odpoviete negatívne, práve tu môžete skončiť s čítaním a vyložiť si nohy. Potrebujete vôbec popolnočné šaty? Mnoho neviest dnes už prezliekanie nerieši. Predsa len, krásne a vysnívané svadobné šaty niečo stoja a byť princeznou sa každej páči. Čo by to bolo zbaviť sa tohto prívlastku po pár hodinách? Ďalšou možnosťou je vybrať si niečo tradičné slovenské – kroj. Zorganizovať si čepčenie spoločne s folklórnym súborom je neuveriteľný zážitok. Je preto možné riešiť aj očarujúci ľudový odev, ktorý si môžete nechať až do rána a opäť sa cítiť výnimočne.

 

Na druhej strane je tu otázka, prečo si ich naopak predsa len zaobstarať. Ak ste ešte neboli na skúške svadobných šiat, netušíte, do čoho sa púšťate. Kruh, objem, vysoká váha, nehovoriac o asistencii pri cikaní, obmedzovaní pri tanci. Ak si chcete svoju svadbu čo najlepšie užiť a nebrali ste pri výbere svadobných šiat ohľad na praktickosť pri zábave, odporúčame vám vybrať si aj popolnočné. Nepretrpíte noc v korzete, nebudete sa musieť trápiť a môžete sa odviazane zabávať.

 

Samostatnou kategóriou sú šaty 2 v 1. Tvorí ich niekoľko častí, buď odopínacia vrchná sukňa alebo korzet a samostatná sukňa, ktorú viete nahradiť kratšou. Aj toto je spôsob ako dospieť ku kompromisu. Zostanete vo svojich očarujúcich svadobných šatách a zároveň si užijete noc, na ktorú nikdy nezabudnete.

 

 

Výber je neobmedzený

 

Pri popolnočných šatách sa nemusíte riadiť nijakými pravidlami, aj keď môžete počuť povedačky o tom akú farbu môžete a nemôžete mať na sebe. Základom je, aby ste sa v nich dobre cítili. Či budú dlhé alebo krátke, je tiež len na vašom pohodlí. Existuje však jedno pravidlo etikety, ktoré káže vyberať elegantnejšie a skôr dlhšie typy šiat, ak bude vaša svadba väčšia, okázalejšia a luxusnejšia. Naopak, ak plánujete skôr uvoľnenejší a neformálnejší typ svadby, nemusíte sa riadiť nijakými pravidlami. Farbu si tiež vyberte podľa vašej chuti. Mnohé nevesty si vyberajú biele či bledé odtiene, napríklad nebeskú modrú, baby ružovú, marhuľovú či smotanovú. A výber sa týka aj topánok. Siahnite po sandálkach alebo svadobných teniskách vykladaných kamienkami.

Výber popolnočných svadobných šiat je samostatnou časťou svadobných príprav. Nemusíte sa nimi však trápiť. Svadobné šaty sú tie, v ktorých máte vyzerať kráľovsky. Popolnočné sú určené na to, aby ste si svadbu užili. Myslite len a len na to.