Deň matiek

Oslava Dňa matiek môže byť skvelou príležitosťou na prejav lásky, vďačnosti a uznanie voči vašej mame alebo iným dôležitým ženám vo vašom živote.

 

Vzťah medzi matkou a deťmi je jedným z najdôležitejších a najintenzívnejších vzťahov v ľudskom živote. Tento vzťah má obrovský vplyv na vývoj a emocionálnu pohodu detí a môže formovať ich osobnosť a postavenie voči svetu.

 

 

Všetkého veľa škodí

 

Aj v prípade tohto vzťahu je potrebné brať do úvahy vlastný názor, záujmy, smerovanie a cestu, ktorá sa raz rozdelí. Iste, na podpore, láske a záujme sa nič nemení, základom dobre fungujúceho vzťahu je však rešpektovanie a vzájomná úcta.

 

Odísť z hniezda

 

Mamy si mnohokrát nepripúšťajú, že jedného dňa ich deti odídu z hniezda. Áno, deti, ktoré vychovali, ktoré im pomáhali variť obľúbené jedlá, ktoré piekli vianočné zákusky a ozdobovali stromček. Dcéry, ktoré sa starali o mladšieho súrodenca. Dcéry, ktorým zapletali vrkoče a vyberali šaty. Synom, ktorým dávali rady pri výbere školy či partnerky. 

 

 

Matka a dcéra

 

Mamy sa snažia svoje dcéry priučiť všetkému, čo budú vo svojom živote potrebovať. Od varenia, cez pečenie, upratovanie, hospodárenie, starostlivosť o svoje deti či samotné fungovanie v domácnosti. Vidia sa vo svojich dcérach – sú ich obrazom, ktorý chcú čo najviac priblížiť sami sebe. 

Nevedno zabúdať, že i dcéry chcú byť jedinečné, a napriek všetkým prevzatým radám, učeniu či zvykom sú autentické, čo sa nie vždy presne musí zhodovať s presnými predstavami tej ktorej mamy. 

 

 

Mami, neodchádzam

 

Mamy zvyknú odchod detí z domu spojený so sobášom vnímať niekedy priam tragicky. Pritom ide o akýsi predvídateľný a očakávaný krok v ich živote.

Nevnímajte to smutne a netrúchlite. Hoci dcéra či syn odchádza, nie celkom a úplne. Vyroniť slzu nie je zlé, ale žalostiť, že vám odchádza, nemusí pôsobiť podporne, ba naopak. Preto nezabúdajte na vzájomnú blízkosť, ktorá sa nekončí odchodom detí z domu.  

 

Ako osláviť tento špeciálny deň?

 

 

Darčeky sú vždy vítané!

 

Uvažujte o niečom osobnom, ako napríklad ručne vyrobený darček, ktorý ukáže vašu lásku a starostlivosť.

Môžete spolu ísť na prechádzku, ísť na obed do reštaurácie alebo spolu urobiť niečo, čo obidvaja milujete.

Pamiatkový album: Vytvorte album s fotkami a spomienkami z vašich spoločných zážitkov.

Rodinné fotenie je skvelý spôsob, ako zachytiť dôležité momenty a vzťahy vo vašej rodine.

Darujte rodinné fotenie teraz s 10% zľavou. V prípade záujmu nás môžete kontaktovať prostredníctvom mailu kancelarie.lkstudio@gmail.com

 

 

 

Nezabudnite, že najdôležitejšie je prejavovať svoju lásku a vďačnosť svojej mame alebo iným matkám vo vašom živote nielen v tento špeciálny deň, ale aj počas celého roka.

 

 

 

 

http://www.lkstudio.sk/

https://www.instagram.com/lkstudio_lkstudio/

https://www.instagram.com/stories/highlights/17851371936118009/

http://www.lkstudio.sk/lkprint