Dočasné tetovanie je absurd

Prečo by ste sa ako pár mali radšej vybrať cestou univerzálnych motívov a koho by skúsená tatérka istotne odhovárala od párového tetovania?

 

1. Moderné tetovacie štúdio Ewel Tattoo & Piercing sídli v jednej z idylických historických budov v centre Banskej Bystrice. Čo vás inšpirovalo k umiestneniu svojho umeleckého štúdia práve v tomto podhorskom meste?

 

 

Ja som nikdy necítila silnú ani akúkoľvek väzbu k mestu Banská Bystrica. Moje štúdio vzniklo ešte počas štúdia na vysokej škole, preto som sa rozhodla zakotviť na istý čas práve tu. Úprimne však zažívam niekoľkoročný vnútorný konflikt, keďže mesto mi neposkytuje dostatok  príležitostí v rámci kariérneho rastu, kultúrneho vyžitia či sociálneho okruhu. 

 

 

Aktuálne sa snažím túto otázku vyriešiť cestovaním a prácou mimo Slovenska - som rezidentom v Paríži a v Prahe,  budúci rok mám dohodnutý job v Berlíne a aj v Edinburghu. Samozrejme, ešte dodávam, že vzhľadom na ubiehajúce roky by som rada tento obrovský životný otáznik uzavrela. Hovorí sa však, že „dávaj si na to, čo si želáš, ono sa to môže splniť”, tak uvidíme, čo život prinesie. :)

Pár slov o Ewel: Aké motívy jej učarovali a odkiaľ sa v nej nabral výnimočný umelecký talent?

 

 

2. Pri párových tetovaniach nemožno hovoriť iba o manželských pároch, ale aj zatiaľ nezosobášené dvojice môžu siahnuť po symbolike tetovaní. Aké formy a vzory párového tetovania si vaši zákazníci vyberajú?

 

Nedisponujem niečím ako je “vzorkovník” tetovaní, kedy si klient vyberá z už existujúcich a vytlačených 500 vzorov. Snažím sa dbať na to, aby bolo tetovanie pre daného človeka osobné, aby vychádzalo z niečoho, čo zažil. Z toho dôvodu máme vždy úvodnú konzultáciu, kedy vyhodnotíme, ako sa dá spomienka pretransformovať do textu alebo obrázka.

 

3. Na čo by ste primárne upozornili záujemcov o tetovanie, pokiaľ by išlo o ich premiéru? 

 

V tomto prípade, žiaľ, na to, aby rozmýšľali predtým, ako sa dajú tetovať a aby nekonali impulzívne a pod nátlakom toho druhého

Bola som svedkom toho, keď si pani v rokoch dala vytetovať portrét pomerne krátkej známosti a po necelých dvoch týždňoch sa vrátila s tým, že ho chce pretetovať na tigra. To sú momenty, kedy sa vám rozum zastaví. Najlepšie je voliť na úvod menší motív, ktorý má symboliku a nemôže sa stať, že sa ho daná osoba bude chcieť zbaviť po prvej hádke. 

 

4. Obľúbenou možnosťou je aj vytetované meno partnera či partnerky, prípadne príslušné iniciály. Stalo sa vám niekedy, že váš zákazník žiadal o odstránenie podobného tetovania z dôvodu rozchodu? 

 

Áno, samozrejme, preto sa snažím od tohto rozhodnutia svojich klientov často odhovárať hlavne ak ide o čerstvú známosť alebo je klient primladý (18-19 rokov). Tetovanie je pomerne rýchly zákrok, ktorý je však ťažko zvrátiteľný a vyžaduje si niekoľko zásahov laserom, prípadne riešenie akým je pretetovanie už existujúceho tetovania = väčší a tmavší vzor, ak je to vôbec možné. Preto odporúčam vyššie spomenuté riešenie. Vždy je potrebné počítať aj s možnosťou, že vás partner opustí z akéhokoľvek dôvodu i po 25 rokoch manželstva. Svet je desivé miesto. 

 

 

5. Čo by ste poradili zatiaľ nie na pevno rozhodnutým párom ohľadom tetovaní? Ponúkate aj možnosť dočasného alebo odstrániteľného tetovania?

 

Neponúkam ani dočasné tetovanie a ani odstraňovanie tetovania. Dočasné tetovanie je absurd, akýsi trend kozmetičiek, ktoré začali robiť PMU (permanentný make-up) a následne ich osvietilo a vymysleli „dočasné tetovanie”. Tak dočasné, že som už prerábala dočasných dráčikov aj srdiečka po desiatich rokoch

 

 

6. Aký je váš osobný názor na vodou zmývateľné tetovanie? 

 

Asi nemám názor na vodou zmývateľné tetovanie. Naposledy som ho mala na ruke, keď som mala 10 rokov a otec ma poslal kúpiť do dedinského obchodu cigarety. Tak som si prikúpila aj žuvačky, kde sa ešte vodou zmývateľné „tetovanie” dalo nájsť. Je to skôr taká tá „party zábava”, ktorá nemá žiadnu prepojenosť s mojou prácou :).

Môže to však byť super test, ak chce niekto vyskúšať, či sa dokáže stotožniť s tetovaním na svojom tele.

 

7.Premiérové tetovanie môže spôsobiť aj určité estetické problémy súvisiace so začervenaním. V prípade, že by snúbenci chceli svoje symbolické tetovania mať už na svojej svadbe, ako by bolo možné zmierniť začervenanie a ďalšie ťažkosti?

 

Dať si to možno vytetovať v dostatočnom časovom predstihu, tak aby sa tetovanie stihlo zahojiť (2-3 týždne vopred), prípadne sa zmieriť s tým, že je pokožka po zásahu podráždenejšia, keďže je tetovaná

Určite neodporúčam “patlať” si make-up na dané miesto, prípadne iné kreatívne riešenia. 

 

8. Je tetovanie vhodné pre každého?

 

Ak ho vyslovene lekár nevaroval, že má ochorenie, ktoré môže spôsobiť komplikáciu pri hojení, tak si myslím, že áno. Je dôležité položiť si otázku, či dokážem na svojom tele nosiť obrázok či text, alebo ma časom omrzí a budem svoje predošlé rozhodnutie “preriešovať”.

 

9. Bolesť je jednou z hlavných obáv vašich potenciálnych zákazníkov. Líši sa úroveň bolesti podľa umiestnenia tetovania? 

 

Áno, určite. Na internete je bežne dohladateľná “mapka bolesti”, ale všetky odpovede na podobné otázky možno nájsť na mojom blogu

 

 

Absolútne jednoducho - stačí mi napísať email na info@eweltattoo.com, kde mi vysvetlíš o aké tetovanie máš záujem, aké veľké a kam. Najlepšie je poslať aj pár ukážok už existujúcej skice alebo niečoho podobného

 

11. Ktoré miesta na tele sú ideálne pre párové tetovania?

 

Myslím si, že miesto, na ktorom sa obaja zhodnú a neobmedzí ich to dajme tomu v práci.  Stretávam sa však aj s možnosťou, kedy si pár netetuje identické miesto, ale len identický a dajakým spôsobom prepojený symbol.

 

 

12. Stáva sa vám, že chodia za vami páry aj s takou požiadavkou, že by určitú časť tela chceli ozdobiť portrétom svojho partnera/partnerky? Ako dlho musí v tomto prípade zákazník presedieť v kresle?

 

Za mnou nie, keďže sa realistickému tetovaniu nevenujem.  Myslím si však, že je to pomerne bežná požiadavka klientov u niekoho, kto sa tetovaním portrétov zaoberá. Netrúfam si povedať presný časový odhad, ale myslím si však, že to môže byť práca na dlhšie - 3 hodiny a viac

 

13. Od čoho závisí cena za tetovanie

Určite od všetkých uvedených faktorov - farba, veľkosť, náročnosť. Vždy je najlepšie poslať cca podklady, kedy vieme určiť presnejšie cenové rozpätie

 

Za rozhovor ďakujem p. Ewel.

 

Kontakt:

Webová stránka: http://www.eweltattoo.com/

E-mailová adresa: info@eweltattoo.com

Facebook: https://www.facebook.com/eweltattoo

Adresa: 

Ewel Tattoo & Piercing

Námestie SNP č. 9

Banská Bystrica

974 01

 

Linky:

http://www.eweltattoo.com/

http://www.eweltattoo.com/ktosme/

http://www.eweltattoo.com/contact/

http://www.eweltattoo.com/ako-sa-objednat/