Je Valentín časom na požiadanie o ruku?

Je Valentín časom na požiadanie o ruku?

 

Zásnuby sú ozaj výnimočným okamihom v živote každej ženy, akiste, aj muža. Ide však o prekvapenie pre ženu, ktoré by malo byť neočakávané. Malo by ísť teda o akými moment úžasu, ktorý by žena nemala v žiadnom prípade očakávať či o ňom vedieť. 

Máte v pláne požiadať vašu polovičku o ruku na Valentína? Rozhodli ste sa, že využijete najromantickejší deň v roku na zásnuby? Chcete byť originálny a predísť tomu, aby bolo požiadanie o ruku na Valentína prvoplánovaným krokom? 

 

 

Určite na Valentína?

 

Nechceme vám brániť ani vás presviedčať, aby ste tento významný posun vo vzťahu nespravili na Valentína. Naskytá sa nám však položiť otázku, či ste skutočne rozhodnutý pre tento dátum. 

Poriadne si to premyslite a zvážte všetky pre a proti, keďže požiadanie o ruku na Valentína môže byť ťažké už len pre „najbanálnejší dôvod“, ktorým je zmysel sviatku Valentína. Všetci vieme, že ide o najromantickejší deň v roku, a preto prehodnoťte, či ste dostatočne pripravený na to, aby bol tento deň ozaj najromantickejší. 

 

Na dátume nezáleží

 

Nech sa rozhodnete akokoľvek, dôležité je vaše osobné presvedčenie. Možno ste práve v období, že máte chuť vykročiť na vyšší level vzťahu, ktorým sú práve zásnuby. V podstate absolútne nejde o dátum zásnub, ale o vaše vzájomné pocity. Psychologička Barbora Petrisková s nami súhlasí: „Z hľadiska fungovania vzťahu a intimity vo vzťahu je obdobie roka na požiadanie o ruku nedôležité. Najdôležitejšie je, čo konkrétni ľudia chcú a od vzťahu očakávajú. Pokojne sa však zasnúbte na Valentína, ak vám obom na vzťahu záleží a plánujete spoločnú budúcnosť. Ak sa ale úprimné dvaja milujú, predpokladám, že im bude jedno, o aký dátum pôjde. Bude viac ale záležať na spoločnom rozhodnutí posunúť svoj vzťah práve zásnubami.“

 

 

Dvakrát merajte

 

Zároveň si je dôležité uvedomiť, že ak ste nevedomky svojej partnerke povedali o tom, že pre ňu na Valentína máte prichystané niečo špeciálne, môže prirodzene očakávať, že pôjde o požiadanie o ruku. Iste, môže ísť o jeden z najkrajších a nezabudnuteľných zážitkov, ktorý navždy utkveje v pamäti ženy a ľahko si ho bude pamätať, no rovnako tak sa môže tento deň stať pre ženu nočnou morou. Na mysli máme nenaplnenie jej očakávaní, sklamanie či prílišnú radosť z niečo, čo skrátka nepríde. Nech sa rozhodnete akokoľvek, zvážte všetky pre a proti 14. februára, ktoré môžu byť v prípade každého páru individuálne. 

 

Zabudnite na klišé

 

Určite mnoho žien očakáva, že zásnuby nastanú práve v „magický deň“, akým je spomínaný Valentín. Či už to bude pri slávnostnej večeri, skvelom dezerte či v kine, skúste ale zabudnúť na všetky situácie, pri ktorých sa to prirodzene aj očakáva. 

Základom, aby ste ženu naozaj prekvapili, je skutočnosť, aby ste neboli predvídateľný a nepreplánovali to. Ak svojej polovičke poviete o slávnostnej večeri, na ktorú sa má aj patrične prichystať, určite bude potajme dúfať, že žiadosť takpovediac nastane. Vyhnite sa momentom ako prsteň v torte a koláči či v kytici kvetov.

 

 

Buďte autentický a originálny

 

Mnoho nádejných snúbencov sa usiluje a zapája svoje tvorivé schopnosti, ako aj fantáziu, aby boli originálni a nezabudnuteľní. Pamätajte preto, že nemusí ísť o veľké investície či megalomanské prekvapenia, niekedy môže pre ženu znamenať omnoho viac prekvapenie, ktorým ulahodíte jej citom (vy sami ich poznáte najlepšie). Vyberte miesto, ktoré je pre vás významné, no zároveň vašu polovičku v daný čas nenapadne, čo chystáte. Prípadne skúste popremýšľať, čo vám počas vzťahu silne zarezonovalo a prepojte zásnuby s daným miestom, momentom či osobou, pokojne aj na Valentína. 


 

Ako na to?

 

Nenapadá vám nič originálne? Spájajú sa vám zásnuby len s večerou či prechádzkou, ktorá vám však príde zo strany budúcej snúbenice očakávaná? Máme pre vás tipy, ktorými možno môžete zahrať svojej milej na strunu: 

  • Nahrajte svoju žiadosť o ruku do jej mobilu, prípadne počítača. Skrátka, nahrávku vložte do zariadenia, na ktorom počúva hudbu či má k nemu častý prístup. Prípadne žiadosť zvoľte ako tón zvonenia a zavolajte jej. Zdá sa vám to príliš šialené? Určite ju neočakávane prekvapíte!
  • Číta vaša priateľka rada knihy? Čo poviete na to, keby ste jej rukou napísali žiadosť na papier a lístoček vložili na stranu, ktorú má práve rozčítanú? Možno večer v posteli ostane mĺkvo sedieť s vyrazeným dychom a slzami v očiach. 
  • Pošlite vašej milej poštovú zásielku, v ktorej bude žiadosť s prsteňom. Pokojne to vymyslite tak, že budete v daný čas s ňou. Respektíve, pošlite to prioritne (prvou triedou) a do vlastných rúk, čím budete mať istotu, že to bude mať v ďalší deň v schránke, prípadne zvoľte možnosť vloženia do schránky vami samými. Kreativite sa medze nekladú, vedzte ale, že ju dojmete.
  • Určite má vaša priateľka doma kazetu so šperkami, ktoré nosí a obľubuje. Čo keby ste jej do nej vložili snubný prsteň v momente, keď viete, že si z nej pôjde vybrať prsteň či iné šperky? Ju tam však bude čakať prekvapenie, ktoré jej vyrazí dych. 

Ako ste sa teda rozhodli? Idete nahrávať žiadosť o ruku? 

Zuzana Wagnerová

Použité zdroje:

http://www.najzlato.sk/blog/zasnuby-na-valentina-5-tipov-ako-ich-vylepsit

https://ikamea.sk/zasnuby-na-valentina/

https://slovenka.zenskyweb.sk/tip-na-valentina-vezmes-si-ma