Jesenná svadba? Najkrajšia svadba aká môže byť!

Ani sme nepostrehli ten moment, keď sa všetko vonku začalo farbiť do žltej, červenej a hnedej. Skončili teplá, kúpanie, dlhé romantické večery pri západe slnka, ale jedno zostalo, a to je nádherná príroda naokolo. Hlavná svadobná sezóna sa odohráva práve cez leto, no tá na jeseň má svoje neopísateľné čaro, hlavne na svadobných fotkách. Stále váhate s jesenným dátumom? Ukážeme vám, že toto obdobie je plné možností na originálnu výzdobu, svadobné fotky aj kytice.

 

Voňavá svadobná výzdoba

 

Tak tu sa dá naozaj poriadne vyblázniť. Svadobná výzdoba na jesennú svadbu určite nebude fádna. Stavte na momentálne prírodné farby, využite všetky prírodné plody sezónne kvety. Ovocno-kvetinové aranžmány v tekviciach, ozdobené konáriky namiesto stojanových aranžmánov, gaštany, oriešky či žalude namiesto trblietavých kamienkov, farebné listy na obrúskoch, sviečky, jarabina, dokonca slávobrána zdobená sušeným farebným lístím či ulička k oltáru vysypaná listami namiesto lupeňov.

 

 

Pokračujeme svadobnými pozvánkami

 

Svadobné pozvánky v tvare listov či dozdobené prírodnými stuhami vo farbách jesene udajú líniu vašej jesennej svadby hneď na začiatku. A hosťom hneď bude jasné, že pôjde o niečo výnimočné. V rovnakom duchu môžete pokračovať aj pri menu kartách, menovkách na stoly, či programoch na izby. Nikde nie je stanovené, že svadobné tlačoviny musia byť z papiera. Kľudne si nazbierajte listy v parku a napíšte na ne mená ozdobným písmom. Alebo využite gaštany či malé tekvičky ako podstavce na menovky, či žalude na dozdobenie servítok a menu kariet.

 

Zabudnite na „pol ryža a pol hranolky“

 

Vinobraniehusacie hody sú v plnom prúde, takže o tradičný výber núdza nebude. Tekvicová či gaštanová svadobná polievka bude netradične iná, za kačkou s lokšami si prsty oblíže snáď každý nevegetarián a čisto slovenský bufet v ľahšom prevedení, doplnený o jesenné ovocie tiež nikoho neurazí. Jesenná svadba s tradičným jesenným svadobným menu bude lahodná a hladovať na nej určite nebude nikto. Ak zároveň ponúknete lahodné vínko dopĺňajúce servírované chute, budete na koni.

 

Svadobná v jesennom šate

 

Gaštany, jablká, hrušky, slivky, hrozno a mnohé iné plody jesene sú ideálne na zapracovanie do svadobnej torty či dezertov, ktoré by sa po sýtom menu mali orientovať skôr na ľahšie chute. Svadobná torta na vašej jesennej svadbe dozdobená v štýle celkovej výzdoby alebo úplne osobitne – s tekvičkami, slamienkami, listami či gaštanmi, bude štýlová a neodolateľná.

 

 

Svadobná kytica bez kvetov

 

Vyskúšajte štipku extravagancie a nechajte sa prekvapiť miešanou svadobnou kyticou doladenou k celkovej výzdobe. Jesenná svadba a netradičná svadobná kytica jednoducho patria k sebe.

 

Svadobné fotenie v jesennom lístí

 

Jeseň ponúka snáď najromantickejšie a najfarebnejšie varianty fotenia. Biele šaty a kytica v jesennom lístí vyznejú naozaj znamenite a pokiaľ vám pomedzi stromy zasvieti jesenné slniečko, svetlo na vašich svadobných fotkách bude znamenité. Pri jesennej svadbe sa oblúkom vyhnite mestu a namierte svoje svadobné fotenie do parku, záhrady, či do lesa, skrátka do farebnej prírody. Až keď uvidíte fotky, uvedomíte si, že to skutočne stálo za to.

 

Tak čo? Už vidíte, že krása jesennej svadby je dostatočná náhrada za teplý vzduch a dlhý večer? Nebojte sa a pustite sa do toho, čo sa vám páči a bude mať čo najväčšie čaro.