McDonald´s je naším druhým domovom

Simona s Marekom tvoria pár tri roky. Na ceste životom sa rozhodli kráčať spolu a dnes sú z nich čerství novomanželia. Ich svadobné fotenie bolo atypické. Aj preto sme sa s nimi rozhodli spraviť rozhovor, v ktorom nám o svojom čarovnom dni povedali viac.

 

Je známe, že každá nevesta chce mať svadbu naplánovanú do najmenších detailov. Ako to bolo vo vašom prípade?

Simona: My sme skôr nechali veci plynúť a riešili ich tak, ako prichádzali. Samozrejme, posledný mesiac bol hektický. Veľmi nám pomohlo, že sme nechali robiť odborníkov svoju prácu a dali sme na ich rady. Mám na mysli výzdobu, fotografa, prevádzkovateľa reštaurácie, kde sa konala hostina.

 

V čom bola pre vás príprava najnáročnejšia?

Simona a Marek: Samozrejme najnáročnejšia bola neistota, nakoľko sme mali svadbu naplánovanú medzi 1. a 2. vlnou pandémie COVID-19.

 

 

Čo ste si na svadbe užili najviac?

Simona a Marek: Úplne všetko (smiech). Ale hlavne sme mali šťastie na ľudí, ktorí nám boli skvelým zázemím a od prvého momentu vytvárali príjemnú atmosféru.

 

Vieme o vás, že obaja pracujete pre McDonald´s. Ako dlho a akú pozíciu zastávate?

Simona: Tak to máš pravdu. Obaja máme „kečup“ v krvi. Ja tu pracujem viac ako 5 rokov a manžel už takmer 20. Aktuálne vediem smeny, manžel je supervízor pre Nitriansky región.

 

V čom vás táto práca napĺňa?

Simona: Jednoznačne nás napĺňa práca s ľuďmi.

 

 

Zrejme tušíš, že sa nepýtam na vaše zamestnanie náhodne. Mierim práve na vaše svadobné fotenie, ktoré sa uskutočnilo v McDonald´s. Prečo ste sa rozhodli pre toto neobvyklé miesto?

Simona: Pretože sme chceli spojiť náš „veľký deň“ s miestom, kde sme sa dali dokopy. Zároveň nás toto miesto dokonale vystihuje, je naším druhým domovom. Chceli sme zostať sami sebou a v neposlednom rade urobiť to tak trochu inak.

 

Čo všetko bolo potrebné zariadiť pred samotným fotením?

Simona a Marek: V podstate nič špeciálne. Len sme tento nápad odprezentovali majiteľovi. A čo na to on? S nadšením nám to odobril.

 

Ako vyzerali priestory? Všetko ste ponechali v pôvodnom stave alebo ste niečo pozmenili či vyzdobili?

Simona: Fotky sme robili spontánne bez akýchkoľvek príprav a za plnej prevádzky. Pre zákazníkov sme boli spestrením ich piatkového obeda. Dokonca niektorí z nich posielali Lukášovi zákulisné fotografie.

 

Viacero ľudí zvykne svadobné fotenie realizovať v prírode, či na typických miestach ako kaštieľ či zámok. McDonald´s je zrejme medzníkom, ktorý vás oboch vystihuje a spája. Je skvelé, že ste v tomto prípade podľahli autentickosti a vybrali ste si miesto pre vás príznačné. Ako to vnímate vy?

Simona a Marek: Dnešná doba ponúka neobmedzené možnosti fotenia, tak prečo ich nevyužiť. Náš výber bol od prvého momentu jasný.

 

 

Ako prebiehalo samotné fotenie? Ako to vnímal fotograf?

Simona: Lukáš (fotograf) sa na fotenie očividne tešil a prišiel s mnohými zaujímavými nápadmi. Ako som už spomenula, mali sme šťastie na ľudí.  Lukášovi sme dôverovali a stopercentne sme sa zverili do jeho rúk (smiech).

 

Ako reagovali zákazníci, prípadne personál?

Simona a Marek: Keďže pre McDonald´s pracujeme už dlhú dobu, sme súčasťou personálu. Kolegovia nám vyšli vo všetkom v ústrety, tešili sa s nami. No a zákazníci boli veľmi zlatí, nestretli sme sa so žiadnou negatívnou reakciou, ba práve naopak.

 

Myslíš si, že sa ľudia boja skúšať nové miesta a meniť obvyklé stereotypy? Prečo?

Simona: Nemyslím si, že sa boja, ale skôr mám pocit, že sa pozerajú na názor svojho okolia. Náš pohľad na vec je skôr ten, aby sa nám výsledok páčil a boli sme s ním stotožnení.

 

 

Ste s fotkami spokojní? Ako hodnotíte výsledok?

Simona a Marek: S výsledkom fotenia sme spokojní, dopadol nad naše očakávania. Najskôr sme si nevedeli predstaviť, koľko záberov, okamihov a momentiek sa dá zachytiť z jedného dňa. Uverili sme tomu ale v momente, keď sme uvideli konečný výsledok, za čo ďakujeme šikovnému fotografovi, ktorý zvečnil náš dôležitý deň.

 

Čo by si odkázala iným, ktorí váhajú, prípadne premýšľajú, kde zrealizujú svoje svadobné fotenie?

Simona: Svadobné fotenie je výnimočný okamih, ktorý zachytí jedinečnosť každého páru a ich lásky. Práve preto by si mal každý vybrať miesto jemu srdcu blízke, ktoré im aj po rokoch vyčarí úsmev na tvári a vzbudí príjemné pocity s ním späté.