Privítajte slovenský včelí vosk na svadobnom stole.

VONIA predstavuje svadbu s vôňou slovenskej prírody. 

 

Je kúsok slovenskej prírody to, čo vám ešte svieti na svadobnom zozname? So značkou VONIA bude váš svadobný stôl doslova prekypovať prírodným včelím voskom od slovenských včelárov. Okrem toho, že prírodné sviečky VONIA vyniknú na vašom svadobnom stole, môžete aj svojim hosťom dopriať kúsok čistej vône v podobe darčeka.

 

 

1. Parafínové sviečky

 

Už majú za sebou roky najväčšej slávy a ich zdravšie a k životnému prostrediu priateľskejšie alternatívy sú stále čoraz populárnejšie. Reč je práve o včeľom vosku, ktorého vôňa spríjemní atmosféru za každým svadobným stolom. V čom spočívajú hlavné výhody sviečok z včelieho vosku?

Včelí vosk je čisto prírodná a ekologicky odbúrateľná surovina, ktorá nás presviedča o svojej kvalite už stovky rokov. Je to slovenský tradičný produkt včelárstva, ktorý navyše pri horení čistí vzduch na rozdiel od parafínových sviečok. A kde inde, ak nie na svadbe by sme si mali dopriať to najkvalitnejšie a najkrajšie. ☺ Vytvára pri horení neopakovateľnú atmosféru a príjemnú čistú vôňu.

 

2. Pod značkou VONIA 

 

Sa neukrývajú iba klasické točené sviečky, ale aj rôzne tvarovo, farebne a dekoratívne prispôsobené na špeciálne príležitosti. Ktoré sviečky z včelieho vosku sú ako stvorené na svadobný stôl? 

Veľmi obľúbené a často žiadané sú romantické sviečky s aplikáciami srdiečka alebo v tvare srdiečka. Či už z včelieho alebo rovnako kvalitného a cenovo dostupnejšieho sójového vosku. Ľudia si objednávajú sviečky so svadobnou tematikou buď, ako ozdobu svadobného stolu, alebo ako milý darček pre svadobných hostí.

 

3. Farebné kombinácie

 

Sú vyberané tak, aby okamžite upútali pozornosť a okrem toho ich zdobíte do romantického štýlu. Ako sa líši spôsob výroby inak ako prirodzene žlto sfarbených sviečok? 

Farebné pláty z včelieho vosku sú prifarbované prírodným potravinárskym farbivom, ktoré zabezpečuje zdravotne nezávadné horenie. Deje sa tak už pri samotnej výrobe/odlievaní plátov. Vďaka týmto farebným plátom vieme potom v kombinácii s klasickými žltými vytvoriť kontrastné kombinácie, ktoré vždy zaujmú.

 

4. Popri prírodnom včeľom vosku

 

Sa venujete aj výrobe sviečok zo sójového vosku. Aké vlastnosti a kvality má vosk zo sóje?

Sójový vosk je v prvom rade cenovo dostupnejší, nakoľko cena včelieho vosku za posledné roky výrazne stúpla a začína to byť vzácna komodita. Sójový vosk je však tiež čisto prírodný, odbúrateľný, ľahko dostupný, je v bielej farbe, takže umožňuje rôzne farebné kombinácie a výborne na ňom vyniknú kvety alebo koreniny s ktorými pracujeme pri dekorovaní.

 

 

5. Sviečky od VONIA sú aj skvelým darčekom pre svadobným hostí.

 

Ocenia nielen slovenský pôvod a ručnú výrobu, ale aj skutočnosť, že sviečky neobsahujú ropné produkty. Aké ingrediencie používate pri výrobe sójových a včelích sviečok?

Tie najčistejšie, teda? Samotný sójový alebo včelí vosk, ktoré majú svoje certifikáty kvality  a bezpečnosti, bavlnený knôt, čisto prírodné esenciálne oleje vo farmaceutickej kvalite, ktoré majú svoje miesto aj v aromaterapii a samozrejme naše bylinky a koreniny.

 

6. Ako je to s objednávkami?

 

Veľké svadby s množstvom svadobných hostí si vyžadujú aj vyššie množstvo darčekov. Do akého počtu dokážete objednávku vybaviť v krátkom čase a pri akých číslach by už snúbenci museli nejaký ten čas počkať na vyrobenie sviečok?

Každý výrobok je ručne robený, sviečky sú odlievané alebo šúľané, nepoužívame žiadne stroje, to znamená každý výrobok nám musí prejsť rukami, čo sme aj radi, lebo si potrpíme na kvalitu. ☺ Ešte sa nám nestalo, že by sme neuspokojili žiadosť novomanželov z časového alebo iného hľadiska. Keď je termín šibeničný, vieme zapracovať aj v noci. ☺

 

 

7. V prípade veľkého množstva sviečok

 

Snúbenci majú možnosť využiť niekoľkokusové balenia či už sviečok zo sójového alebo včelieho vosku. Čím vynikajú balenia týchto sviečok?

Sviečku pre snúbencov robíme obyčajne na mieru podľa požiadaviek a počtu kusov, či inej predstavy. Balenia sviečok sú určené skôr pre zákazníkov, ktorí chcú sviečky darovať, či postupne skúšať viac variant a možností. Snúbencov určite netlačíme do kúpy vopred daných balení, tam nechávame priestor jedinečnosti.

 

8. Svadobný stôl môžu pokojne zdobiť aj dekoratívne sviečky

 

Zo sójového vosku v elegantných sklenených pohárikoch. Napriek tomu, že doba horenia je nadštandardne dlhá, každá sviečka raz dohorí a ostane len prázdny pohárik. Po svadobných oslavách sa takýchto pohárikov môže nazbierať pomerne veľa. Predstavte nám váš nápad s recyklačným programom, ktorý je prepojený s výhodami pre zákazníkov.

Pravidelne prinášame na našej stránke tipy na to, ako využiť pohárik od už vyhorenej sviečky. Inšpirácií nie je nikdy dosť a nápadov je veľa. Ak však nemá niekto chuť upcyklovať, je možné nám takýto pohárik vrátiť do predajne alebo poslať poštou a za každý pohárik vraciame istú hodnotu zákazníkovi späť v podobe finančnej hotovosti alebo zľavy na ďalší nákup. ☺

 

 

9. Problém môže nastať

 

Pri výbere správnej veľkosti sviečky tak, aby nedohorela skôr, ako je potrebné. Akými veľkosťami sviečok zo včelieho vosku by ste odporúčali snúbencom ozdobiť svadobný stôl? 

Záleží pravdaže od okolností – teda ako dlho predpokladajú, že bude hostina trvať, či sa bude konať v interiéri alebo exteriéri, lebo aj to má vplyv na dĺžku horenia sviečok. Najlepšie je sa s nami poradiť ešte pred kúpou.

 

10. Súčasťou sójového vosku

 

Vo vašich sviečkach sú aj sušené kvety. Akými kvetinovými druhmi spestrujete celkový vzhľad sviečky?

Pre účely svadby sú to najmä romantické kvietky ruže, levandule, nechtíka či slnečnice. Farby väčšinou ladíme do červena, alebo ružova, ale nie je problém doladiť farbu a zdobenie sviečok do farby svadby

 

 

 

Kontakt:

E-shop: https://www.vonia.sk/ 

Sashe: https://www.sashe.sk/Vonia 

Telefónny kontakt: 0948 135 920

E-mailová adresa: info@vonia.sk

 

Prepojenia:

https://www.vonia.sk/valentinske-sviecky/

https://www.vonia.sk/tocene-sviecky/

https://www.vonia.sk/dekorativne-sviecky/

https://www.vonia.sk/o-nas/inspiracie/

https://www.vonia.sk/kontakty/

https://www.vonia.sk/kusovky/

https://www.vonia.sk/svadobne-sviecky/sviecka-pre-svadobnych-hosti/

https://www.vonia.sk/z-vcelieho-vosku/

https://www.vonia.sk/zo-sojoveho-vosku/

Za rozhovor ďakujem pani Miriam Latečkovej. 

Zuzana Bánska

Kategória: Svadobné chaosy

Rozsah: dlhý článok (3,5 NS)

Približná dĺžka čítania: 9 minút

Autor: Zuzana Bánska