Svadba v objatí zelene

Svadba je často označovaná mnohými ľuďmi ako jeden z najkrajších dní, aký je vôbec možné zažiť. Najkrajšie je na ňom to, že vôbec nezáleží, či ide o veľkú hostinu, alebo skromnejšiu oslavu v kruhu najbližších. Bez ohľadu na to si ale takýto výnimočný deň pýta aj výnimočné prevedenie. V slávnostnom šate by nemali byť oblečení len hlavní aktéri, ale takisto hlavné miesto činu. V súvislosti s touto skutočnosťou nám nedá nespomenúť jeden z trendov súčasnosti, ktorým je takzvaná prírodná svadba.

 

Pod týmto slovným spojením si ale nemusíte ihneď predstaviť svadbu v lese či na opustenom ostrove. Aj keď, minimálne ten druhý prípad je častým (nesplneným) želaním viacerých neviest, ktoré sa neskôr uspokoja aj so starým dobrým „kulturákom“. Avšak, na obranu týchto budov z čias minulých, pokiaľ si prešli základnou interiérovou rekonštrukciou, za pomoci prekrásnej prírodnej výzdoby môžu hostiť nevšednú a netuctovú prírodnú svadbu.

 

Tipy, ako na prírodnú svadbu

Očarujúcu svadbu, resp. výzdobu, v objatí prírody je možné pripraviť viacerými tipmi. Máme na mysli, ako inak, prírodné prvky, akými sú napríklad drevo, drevené palety, machy, vetvičky či populárna jutovina.

 

Drevené pníky

Tutovkou prírodnej svadby sú jednoznačne drevené pníky. Tie môžete používať aj vo veľkom, aj v menšom prevedení. Okrem toho, že sú po „vydlabaní“ vhodnou alternatívou vázy, sa vkusne vynímajú na svadobnom stole aj ako rôzne dekoračné či praktické podložky. Nezabúdajte však ani na tenšie halúzky, ktoré je možné po narezaní použiť ako mini stojančeky na menovky.

 

 

Machy, vetvičky, šišky a jutovina

Tieto prírodné prvky ponúkajú fantastickú možnosť, ako dozdobiť vyššie spomínané drevené pníky na stoloch, resp. samotné stoly. Navyše, machy sú nesmierne príjemné na dotyk aj na pohľad, čiže jednoznačne prispejú k pohodovej atmosfére medzi svadobnými hosťami.

 

 

Drevené palety

Kto by to bol kedy povedal, že drevené palety sa jedného dňa stanú takým vyhľadávaným a trendovým materiálom, ktorý nájde svoje využitie aj na svadbách? Drevené pníky sme síce označili ako tutovku, ale palety sú čistá bomba, ktorá vašim hosťom vyrazí nielen dych, ale aj nejakú tú slzičku. Stačia vám k tomu fotky, ktoré pomocou ľanového špagátu a drevených štipcov pripevníte na paletu.

 

Náš tip

Na menšiu paletu umiestnite fotky mladomanželov a na väčšiu paletu zase fotky všetkých hostí. V oboch prípadoch môžete palety dekorovať rôznymi svetielkami a halúzkami.

 

 

A niečo na záver – pílenie dreva

Prírodná svadba si priam pýta aj pričuchnúť k akýmsi zaužívaným zvykom a tradíciám. Naším tipom na záver je preto tradičné pílenie dreva pred vchodom do sály, počas ktorého si majú mladomanželia symbolicky spoločnou pílkou vyskúšať, ako im to pôjde na spoločnej ceste životom.

Viete, že aj naše kreatívne dekoratérky makali na niekoľkých výzdobách s prírodnými prvkami? Inšpirujte sa alebo nás kontaktujte.