Svadba v októbri má svoje čaro

 

Október má určite svoje jedinečné čaro a krásu. Jesenný mesiac  prináša so sebou špeciálnu atmosféru a príležitosť vytvoriť svadbu, ktorá je plná útulnosti, teplej farbistiky a rustikálnej elegancie. Tu je niekoľko dôvodov, prečo je jesenná svadba v októbri taká šarmantná:

 

 

Farby

 Jesenné farby, ako hnedá, oranžová, červená a zlatá, poskytujú bohatú a teplú paletu pre dekorácie a kvetiny. Môžete vytvoriť nádherné aranžmány, ktoré odrážajú krásu jesene.

 

 

Listy

Spadnuté lístie na stromoch a podlahu dodáva svadobnému miestu prirodzenú a romantickú atmosféru.

Svietidlá a sviečky

Skoršie zotmenie v októbri vytvára ideálne prostredie na použitie sviečok a svietidiel, ktoré vytvárajú útulnú a intímnu atmosféru.

 

 

Jeseň je symbolom nového začiatku

Jeseň symbolizuje obdobie zberu a hojnosti, čo je krásny odkaz pre novomanželov, ktorí začínajú svoj nový život spolu.

Celkovo je svadba v októbri skvelým výberom pre tých, ktorí milujú jesennú atmosféru a chcú niečo trochu iné a originálne. Je však dôležité mať na pamäti výzvy spojené s počasím a teplotou, aby ste sa na veľký deň dobre pripravili.

 

 

 Keďže svadby v októbri nie sú také časté ako tie v iných mesiacoch, môžete mať väčšiu dostupnosť na miestach a môžete si vybrať svojho obľúbeného dodávateľa bez veľkých problémov.

 

Svadobná výzdoba v oktobri ake kvety zvolit ?

 

Pri výzdobe svadby v októbri je dôležité vybrať kvety, ktoré odrážajú jesennú atmosféru a farebnú paletu tohto obdobia. Tu sú niektoré kvety a rastliny, ktoré by ste mohli zvážiť pre svoju svadobnú výzdobu v októbri

Jesenné kvety sú kvety, ktoré kvitnú počas jesennej sezóny, čo je obvykle od septembra do novembra na severnej pologuli. Jesenné kvety môžu byť rôznorodé a prichádzajú vo rôznych tvaroch, veľkostiach a farbách.

Slnečnica: Slnečnice sú ďalším jesenným symbolom a môžu pridať slnečnú a veselú náladu do vašej svadobnej výzdoby. Môžete ich použiť vo svadobných buketoch, ale aj v stredových dekoráciách.

 

 

Chryzantémy: Chryzantémy sú tradičnými jesennými kvetmi, ktoré sú dostupné vo veľkom množstve odtieňov a tvarov. Sú vhodné pre rôzne typy výzdoby, vrátane stolových centier a kvetinových aranžmánov.

Červené lístie: Spadnuté červené lístie môže byť krásnym prídavkom k jesenným kvetinám. Použite ich na dekoráciu stolov alebo na vytvorenie rustikálnych svadobných dekorácií.

Eukalyptus: Eukalyptusové lístie je elegantným a štýlovým doplnkom k svadobným kvetinovým aranžmánom. Jeho šedozelená farba a vôňa môžu pridať svadbe jemný a príjemný dotyk.

Ruže: Ruže sú klasickým kvetom vhodným pre akúkoľvek sezónu. V októbri môžete zvážiť hlbšie a teplejšie farby ruží, ako sú bordová, tmavooranžová alebo hnedá.

Jarabiny: Tieto jesenné plody a rastliny môžu byť výborným doplnkom k jesenným kvetinám vo výzdobe. Môžete ich použiť na stoly alebo na vytvorenie originálnych aranžmánov.

 

 

Pri výbere kvetov pre svoju svadobnú výzdobu v októbri sa poraďte s kvetinárom alebo dekoračným dizajnérom, ktorý vám pomôže vytvoriť harmonickú a atraktívnu výzdobu, ktorá bude odrážať krásu jesene. Je dôležité zvážiť farebnú paletu a celkový štýl svadby, aby výzdoba pôsobila súhlasne s celkovým konceptom.

 

 

Čo je nevýhoda svadby na jeseň?

 

Svadba na jeseň môže byť pre niektorých párov ideálna voľba, ale môže mať aj niekoľko nevýhod, ktoré by ste mali zvážiť pri plánovaní svojho veľkého dňa. Tu sú niektoré z potenciálnych nevýhod svadby na jeseň:

 

 

Nepredvídateľné počasie: Jesenné počasie môže byť veľmi nepredvídateľné. Teploty môžu kolísať a môžu sa objaviť dážď, vietor alebo iné nepriaznivé podmienky. Musíte mať plán B pre prípad zlého počasia, ak plánujete vonkajšiu svadbu.

Kratšie dni: Jeseň prináša kratšie dni, čo môže obmedziť množstvo svetla pre fotografovanie, najmä ak sa svadba koná neskoro popoludní alebo večer. Tento faktor môže ovplyvniť kvalitu fotografií.

Menšia dostupnosť niektorých kvetín: Niektoré kvety a rastliny, ktoré by ste mohli chcieť použiť vo svojej výzdobe, môžu byť v jesennom období menej dostupné alebo drahšie.

Skrátený deň: Kratšie dni v októbri môžu obmedziť čas, ktorý môžete stráviť vonku na slnku, ak plánujete svadbu s vonkajšou časťou.

Menej voľných termínov: Svadby na jeseň sú občas populárnejšie, čo môže viesť k menšej dostupnosti miest a dodávateľov.

Sezónne alergie: Pre niektorých hostí môžu byť jesenné alergie na peľ problémom, pretože niektoré stromy a rastliny produkujú peľ práve v tomto období.

Zmena času: Mnoho krajín prestavuje hodiny na zimný čas koncom októbra, čo môže ovplyvniť rozvrh svadby a môže vyžadovať dodatočnú pozornosť pri plánovaní.

 

 

Hoci jesenná svadba má svoje výhody a nevýhody, môže byť nezabudnuteľným zážitkom, ak si dobre naplánujete a zvážite tieto faktory. Dôležité je mať plán B pre nepriaznivé počasie a starostlivo zvážiť výber miesta a kvetov, aby ste dosiahli požadovaný efekt.

Celkovo je jesenná svadba v októbri skvelým spôsobom, ako osláviť svoju lásku v jedinečnom a malebnom prostredí. Čaro jesene môže pridať niečo osobité a nezabudnuteľné do vašej svadby.

 

LKstudio

Svadobná výzdoba