Beriete sa v zime? Prispôsobte tomu svadobnú výzdobu

Zima je očarujúce obdobie. No nespája sa len s Vianocami a chladom ale predovšetkým s atmosférou čistoty. A presne to má spoločné so svadobným dňom. Belobu, čistotu a pocit pokoja. Zima síce nepatrí do svadobnej sezóny, ale zvážte, či presa len nie je ideálnym obdobím na svadbu. No, nechceli by ste sa cítiť ako Popoluška a precválať zimnou krajinou na koni? Dnes si povieme o jednej z výhod zimnej svadby, o originálnej svadobnej výzdobe.

 

Svadba u Santu

 

Zarezervovať si vysnívané miesto počas leta, jari či jesene je občas skutočný beh na dlhú trať. Niektoré sály sú obsadené na rok či dva dopredu a nájsť voľný termín je takmer nemožné. V zime je však situácia opačná a vy si môžete vyberať ako králi kedykoľvek vám padne termín vhod. Navyše, máte k dispozícii celkom iné priestory, ktoré majú cez zimu úplne inú atmosféru. Vyberte si sálu na vidieku či na farme, na zámku alebo zablúďte do hôr a vyberte si priestor v niektorom z horských hotelov s krásnym výhľadom na zasnežené Tatry. Tomuto obdobiu veľmi pristanú teplé komornejšie priestory s kozubmi a sály s panoramatickými oknami na zimnú krajinu. Čím vyššie do hôr pôjdete, tým máte istejšiu bohatú snehovú nádielku.

 

 

V zime omnoho viac láka vziať sa v maličkom historickom kostolíku. A veru, je to skvelý nápad! Nezabudnite však na ohrievače pre seba aj svadobných hostí. V týchto kostolíkoch býva pomerne chladno aj cez leto, nieto ešte v zimných mrazoch. Bude to príjemnejšie aj pre vás. Adrenalínu zo svadby určite neprospeje drkotanie zubami.

 

Náš tip

Zimné obdobie si pýta ešte niečo iné ako len priestory s výhľadom na krajinu. Vymeňte auto za koňa alebo povoz s kočom. Budete sa cítiť kráľovsky!

 

Svadobná výzdoba a dekorácie, ktoré očaria

 

Svadba v zimnom období a výzdoba s ňou súvisiaca majú úžasné výhody. Už vám akosi dopredu našepkáva tému či farbu. Na prvú, zvoľte bielu, striebornú a kombinujte ju s odtieňmi modrej. Alebo si vyberte z tradičnejších farieb a choďte do červenej a zelenej. Vybranú farbu potom využite pri celej výzdobe a tlačovinách.

 

 

Pozvánky vyzdobte vločkami alebo stromčekmi, nechajte ich zaligotať sa alebo využite stužky. Zlaďte potom tieto pozvánky aj s menovkami, svadobným menu a zasadacím poriadkom. Svadobné stoly ozdobte vetvami z ihličnanov alebo vysušeného machu, nezabudnite na kopu svetielok a množstvo sviec. V tomto období sa priam pýta využiť všetko drevené a prírodné, čo nájdete. Ľahko si tak zariadite výzdobu aj samé a verte, že sa pri tvorbe zabavíte.

 

Náš tip

Čo svadba to fotokútik. Vy máte ešte jednu skvelú príležitosť pre hostí. Pripravte bozkávací kútik pod imelom!

 

Priestor na kreatívu máte aj na svadobnej torte. Vyfarbite ju do modra či biela, ozdobte vločkami alebo snehom. Zamerajte sa aj na výrazné chute spájané so zimným obdobím ako je tmavá čokoláda, karamel alebo klinčeky. Stôl so sladkým doplňte vareným vínom a horúcim punčom.

 

Zimná svadba je skvelá voľba ako ju spraviť skutočne nezabudnuteľnou, pre vás aj pre svadobných hostí. Myslite však aj na nevýhody a zohľadnite ich pri výbere priestorov, miesta na fotenie, obrad aj program.