Zásnuby na Vianoce – ten najkrajší darček, aký som mohla dostať

Stanislav a Kristína Forgáčoví pochádzajú zo Spišskej Novej Vsi. Majú 26 a 23 rokov. Sú spolu vyše 5 rokov, manželmi aktuálne jeden rok. Zasnúbili sa na Vianoce, čím ich zásnuby dostali ešte hlbší zmysel.

 

Kedy a kde ste sa spoznali?

Kristína: Spoznali sme sa na jazykovej škole, približne 5 rokov dozadu. Až neskôr sme prišli na to, že sa vlastne poznáme od detstva, pretože moja mamka a Stanova babka spolu pracovali.

 

Vieme o vás, že ste sa zasnúbili na Vianoce. Pamätáte si presný dátum?

Kristína: 24. december, hneď ráno.

 

 

Čo predchádzalo zásnubám?

Kristína: Ja som to tak trošku tušila, že ma chce požiadať o ruku, pretože viackrát sa už takto vyjadril, ale nevedela som, že to plánuje na Vianoce.

 

Môžete nám opísať, ako to prebiehalo?

Kristína: Keďže sme už spolu bývali, tak ráno na Vianoce sme klasicky vstali, dali sme si raňajky a Stano navrhol, aby sme si dali darčeky ráno, keďže každý z nás išiel na večeru k svojim rodičom. Ja som však nesúhlasila, navrhla som, aby sme si dali darčeky až večer, keď sa vrátime domov, ale on trval, aby to bolo ráno, pretože môj darček nemohol odkladať na večer (asi bol v strese a chcel to mať za sebou - smiech). Tak som nakoniec súhlasila a on ma poslal preč z izby. Keď som sa vrátila, tak ma čakal zapnutý notebook a na ňom video. Začínalo to tým, že sa tam objavil Santa, ktorý rozprával, že má pre mňa darček (bola tam odfotená krabička s prsteňom, ale mne to stále nedochádzalo), hovoril, aký som výnimočný človek a ako veľa pre Stana znamenám a nakoniec povedal, že môj darček prichádza. Vtom si Stano predo mňa kľakol a opýtal sa ma, či si ho vezmem. Samozrejme, že som sa hneď rozplakala a povedala áno. Potom sme to išli oznámiť našim rodičom.

 

Vianoce a zásnuby: predstava ako z filmu. Ako ste to vnímali?

Kristína: O zásnubách som veľmi nemala predstavu a nechala som to na Stana, nech si to vymyslí, ako chce. Pre mňa to bolo o to viac krásne a rozprávkové.

 

Určite sa nemýlim, ak poviem, že to bol ten najkrajší darček, aký ste si mohli želať. Opíšte nám pocity, ktoré ste mali?

Kristína: Určite to bol najkrajší darček. Bola som šťastná, chcelo sa mi smiať a plakať v jednom, byť potichu, ale zároveň kričať od šťastia.

 

Aký bol váš darček pre manžela?

Kristína: No to bol pre mňa trapas. Keďže my sme si nikdy nedávali veľké dary a dohodli sme sa, že vždy si dáme len maličkosť a radšej investujeme peniaze na spoločné zážitky, tak ja som mu kúpila len nejakú kozmetiku a ponožky.

 

 

Požiadal vás o ruku priamo pod stromčekom?

Kristína: Áno, bolo to pri stromčeku.

 

Bola pri tom aj rodina?

Kristína: Nie, boli sme len my dvaja a som rada, že to bolo takto.

 

Ako reagovala rodina a známi?

Kristína:  Rodina sa tešila s nami, aj keď boli veľmi prekvapení, že sme sa zasnúbili. Ale najviac prekvapení boli naši kamaráti, keďže nečakali, že práve ja sa zasnúbim ako prvá z "partie" a v takom veku. 

 

Následne ste to aj patrične oslávili?

Kristína: Po zásnubách sme to išli oznámiť rodičom a večer sme mali malé posedenie.

 

Ako s odstupom času vnímate vianočné zásnuby?

Kristína: Som rada, že to bolo práve na Vianoce. Rovnako som tiež rada, že ma požiadal o ruku, hoci som mala len 21 rokov. Viacerým ľuďom sa to zdalo skoro, ale ja som šťastná, že sme náš vzťah spečatili manželstvom.

 

Je váš manžel teda veľký romantik, keď to takto premyslel?

Kristína: Keď chce, vie byť veľký romantik a dokáže všetko premyslieť tak, aby sa mi to čo najviac páčilo.

 

Dal vám najskôr iné darčeky a počkal si na tento moment?

Kristína: Keďže sme sa zasnúbili ráno tak to bol prvý darček.

 

Pamiatka na celý život je to nepochybne. Je to podľa vás dobrý nápad: zásnuby na Vianoce?

Kristína: Každý ma iné preferencie, ale podľa mňa je to dobrý nápad, pretože vtedy sa navštevuje celá rodina, čím je jednoduché oznámiť im to.

 

 

S akými reakciami ste sa stretávali?

Kristína: Všetky reakcie boli pozitívne. Ľudia okolo sa tešili s nami a priali nám.

 

Dnes ste už svoji a ste čerství novomanželia. Aké budú terajšie Vianoce?

Kristína: Minulé Vianoce sme boli už ako manželia v zahraničí, konkrétne na Filipínach, ale keďže tento rok sa nám plány zrušili, tak na večeru pôjdeme aj k Stanovej a potom k mojej rodine. A večer budeme spolu doma.

Prajem vám veľa šťastia, zdravia a vzájomnej lásky po celý život.