Ženské prekvapenie vo forme sladkého Valentína

Ľudia majú vo zvyku oslavovať to, čo pre nich mnohé znamená, či už ide o to, čo milujú alebo o to, čo zmenilo históriu sveta a spôsobilo v nej jazvy. Chceme, aby tieto dôležité udalosti, osoby a nehmatateľné veci zostali v našich pamätiach a tak im venujeme jeden deň v roku. A čo človeka drží viac nad vecou ako láska? Čo s ním kráča ruka v ruke už odkedy prišiel na svet a oplakali ho slzy šťastia len preto, že existuje? Láska! A jedna z tých najkrajších, milenecká, slávi svoj deň už onedlho – Valentín!

 

 

Darčeky? Nekazí to čistotu sviatku?

Iste ste sa už stretli s tým ako sa kde-tu na Facebooku snaží niekto pripomenúť našim milým, že sa blíži tento láskyplný deň a nemajú sa zabudnúť cestou z práce zastaviť v kvetinárstve. A potom váš úsmev zmrzol, keď nejaký premúdralec napísal v komentároch niečo ako: „Akože prečo by sme vám mali niečo dávať? Aj tak si vy, ženy, len omotáte mašľu okolo zadku a tvárite sa, že je darček vybavený.“

Láska má množstvo foriem. Ukazujeme ju jednoduchým „dávaj si pozor“, objatím v trápeniach aj každodennou starostlivosťou o udržanie tepla domova. Existuje množstvo spôsobov, ktorými povedať: „Mám ťa rád.“ A, samozrejme, nielen v tento srdiečkový deň. Snáď všetky sa teda zhodneme na tom, že ružu s úsmevom oželieme, keď nás bude doma čakať teplá náruč,  a pár dojímavých slov alebo spontánna romantická prechádzka večerným mestom.

Valentín a obdarovávanie (láskou) jednoznačne idú dokopy. Je však len na nás akým spôsobom chceme dať najavo to, čo cítime. Nuž a niektorí ju vyznávajú aj hmotným darom. My vám poradíme ako na toho najromantickejšieho Valentína niečím, čo sa s láskou spája už od nepamäti – jedlom sladkými pokušeniami!

 

Láska ide cez žalúdok

Nalejme si čistého vína, keď v trápeniach nepomôže objatie, tak kus dobrej pizze určite zahviezdi. A najlepšie takej, ktorá práve vyšla z pece – teplá, voňavá a presne s takými ingredienciami, ktoré nás vynesú do neba. Dnes sa už nemusíte obmedziť len na obyčajné kysnuté cesto. Inšpirujte sa jedným z tých zdravších alebo vyskúšajte plnené okraje syrom. A pri základe môžete byť originálna – vymeňte kečup za smotanu. A čo navrch? Všetko, čo milujete! Či už to bude niečo mäsité alebo naopak bezmäsité, vajíčka alebo ovocie. Pokojne cesto pomyselne rozdeľte na niekoľko kúskov a každý z nich pripravte inak. Kombinujte, experimentujte.

 

 

Dobrá večera si, samozrejme, zaslúži čerešničku na torte. A to doslova. Nájdite si na internete recept na niektorý zo sladkých koláčikov. Možnosti sú nekonečné – cheesecake-y, muffinydonuty alebo siahnite po klasikách vo forme závinov či kysnutých koláčov. Stačí ozdobiť trochou červeného ovocia alebo cukríkovou posýpkou v tvare srdiečok a valentínsky dezert je na svete.

 

 

Nechajte atmosféru znásobiť čaro večera

Každá z nás dobre vie ako ľahko sa je očami, ako sa nám zbiehajú slinky už len pri pohľade na jedlo, ktoré je úchvatne dekorované na tanieri, perfektne zladené farbami a ozdobami. Postarajte sa aj vy o znásobenie chutí či pohodlia pekným prostredím okolo vás. Siahnite po mäkkých vankúšikoch a dekách, určite padnú vhod práve v tomto ročnom období. Urobte si pohodlie na gauči, na zemi alebo ak máte kúsok odvahy, zvaľte sa s partnerom na terase. Pripravte sviečky alebo tyčinky s vonným olejom a zhasnite svetlá. Tanieriky ozdobte posýpkami alebo škoricou v tvare srdiečok.

 

 

Nezabudnite na krásne servítky, obzvlášť ak je váš dezert plný šľahačky. A ako to rozkošne zaklincovať? Doneste najskôr len jeden koláčik na spoločnom tanieri pokojne aj s jednou vidličkou. Však čo je krajším gestom lásky ako sa podeliť? Aj správne farebné zladenie robí veľa. Siahnite po jemných odtieňoch ružovej, bielej či červenej. Práve tieto farby symbolizujú nehu, lásku a romantiku.

 

Tak čo, už sa neviete dočkať nedele? Máte nejaké ďalšie tipy na valentínske dekorácie, dezerty alebo originálne nápady na prežitie tohto večera? Napíšte nám.